Meet the team - Jeffrey

Het is weer tijd om een van onze Unc Inc-ers aan je voor te stellen. Vandaag geven wij het woord aan Jeffrey, één van onze visual designers en tevens ook motion designer.

5 november 2019
placeholder

Wie is Jeffrey?

Op 24 mei 1996 werd Jeffrey geboren in hartje Aalsmeer. 23 jaar later stapt hij elke werkdag om half 9 in de auto, op weg naar het NDSM. Jeffrey sport graag en doet dit dan ook drie keer in de week, waarvan één keer tennis. Ook vindt hij het leuk om muziek te maken. Hij kan gitaarspelen en heeft sinds begin dit jaar een piano, waar hij dagelijks op oefent.

placeholder
placeholder

Hoe ben je visual designer geworden?

"Ik heb altijd al geweten dat ik later in de creatieve sector wilde werken. Mijn vader is Grafisch Ontwerper en DTP-er, zodoende dat mijn interesses daar ook voor zijn ontstaan."

"Na het HAVO afgerond te hebben ben ik begonnen aan de HBO opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Zowel mijn afstudeerstage als -project heb ik hier bij Unc Inc volbracht. Ik wist dat ik geen master wilde doen en dat ik gelijk na de opleiding aan de slag wilde gaan. En aangezien het mij hier zo bevallen was, was het een logische stap om gelijk fulltime aan de slag te gaan."

placeholder

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

"Voor passieve inspiratie volg ik een paar nieuwsbrieven; die van Medium, InVision (Inside Design) en Webdesigner Depot. Als ik actief op zoek ga naar inspiratie maak ik gebruik van Pinterest, Dribbble, Instagram, Behance, YouTube, Awwwards, Flaticon, Color Hunt, Muzli en meer."

"Verder hecht ik ook veel waarde aan de input van mijn collega’s. Ik geloof dat, met de feedback van anderen, je werk veel beter wordt dan wat je initieel in je eentje had bedacht."

placeholder
placeholder

Waar ben je het meest trots op?

"Als ik kijk naar al het werk dat ik voor Unc Inc heb gemaakt, dan ben ik zeker het meest trots op de geanimeerde uitleg video voor Hoodhunt. Niet alleen omdat dit mijn eerste grote animatie klus was, maar ook omdat ik animeren het leukste werk vind om te doen."

"Het was een project van vier weken, waarbij ik van begin tot eind het grootste deel in mijn eentje heb gedaan. Denk daarbij aan het script, het storyboard, de illustraties en het animeren daarvan."

placeholder
placeholder

Welke persoonlijke eigenschap staat je soms in de weg?

"Ik ben erg perfectionistisch en georganiseerd ingesteld, wat voor mij inhoudt dat ik altijd alles zo perfect mogelijk wil doen. Dit heeft er echter vaak voor gezorgd dat ik in tijdnood ben gekomen. Tegenwoordig kan ik mijn tijd beter inschatten en weet ik ook dat het soms noodzakelijk is om snel te produceren en om dingen (in mijn ogen) ‘af te raffelen'."

Hoe zou je Unc Inc in één zin omschrijven?

"Een hecht, creatief en informeel team, dat mooie producten maakt met een oog op de toekomst."

placeholder

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem/haar willen vragen?

"Ik geef het stokje door aan Roel, en ik zou hem graag willen vragen wat zijn meest memorabele vakantie was, en waarom."