Nieuwe website van HVC is nu live!

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan de nieuwe website van HVC, het publieke nutsbedrijf dat grondstoffen en duurzame energie wint uit het afval van zo’n half miljoen huishoudens. De nieuwe website markeert het eerste, klinkende resultaat van een vierjarig partnership.

18 december 2019
placeholder

HVC gelooft in een toekomst waarin energie schoon wordt opgewekt en grondstoffen worden hergebruikt. Om daarin voorop te lopen, transformeert het zich van restafvalverbrander naar een grondstoffen- en duurzaam energiebedrijf. Maar HVC kan dit niet zonder de inwoners die het bedient. Vanuit een aangescherpte positionering hebben we een geheel nieuwe online omgeving ontwikkeld die gebruikers enerzijds helpt eenvoudig hun zaken te regelen and HVC anderzijds helpt om hun publiek te informeren, inspireren en betrekken in hun gedeelde missie.

Tessa Witte, online specialist van HVC: “Nog niet zo heel lang geleden hebben we met HVC de transitie gemaakt van B2B-bedrijf naar een B2C-organisatie die direct met inwoners en energieklanten communiceert. Online hadden wij daar wat slagen in te maken. Wij hadden wel tools maar deze waren verspreid over verschillende websites. Ook waren onze activiteiten rond afval en energie niet met elkaar verbonden terwijl die juist sterk met elkaar samenhangen! Ik ben heel blij dat wij in relatief korte tijd een basis hebben kunnen neerzetten, iets waar wij goed op kunnen voortbouwen.

Projectleider Jeroen Schippers is eveneens blij met het eerste resultaat. “Aan het begin van zo’n intensieve partnerschap is het altijd even wennen aan elkaar. Met dit eerste project wilden we daarom een stevige basis leggen. Niet alleen in techniek en ontwerp, maar vooral ook in de wijze van samenwerken volgens de Scrum-methode. Hierin was een belangrijke rol weggelegd voor Tessa die in het projectteam als product owner fungeerde. Met het mandaat van haar stakeholders kon ze namelijk snel beslissingen nemen zodat we er met zijn allen goed de vaart in konden houden. Dit belooft al met al veel goeds voor onze verdere samenwerking.

Lees hier hoe de nieuwe site van HVC tot stand is gekomen, hoe hij de doelgroep informeert, eenvoudig zijn zaken laat regelen, klanttevredenheid vergroot en het communicatieteam helpt om veel effectiever te werken aan deze doelstellingen.