Unc Inc werkt aan Kennisimpuls Waterkwaliteit

Vanaf deze maand starten Unc Inc en een groep onderzoeksinstellingen met de ontwikkeling van Kennisimpuls Waterkwaliteit. Met dit platform gaan we de kennis en data van 10 betrokken onderzoeksprojecten ontsluiten en toepasbaar maken.

18 maart 2019
placeholder

Omringd door water bevinden wij ons met Unc Inc op de NDSM werf. Bij mooi weer is de verleiding groot om een verfrissende duik te nemen in het IJ. Maar hoe verantwoord is dat eigenlijk, hoe schoon is het oppervlaktewater in onze achtertuin?

Kennis die door onderzoekers wordt gegenereerd over waterkwaliteit is vaak niet beschikbaar of goed bruikbaar. Ook in bredere zin laat het maatschappelijk of economisch benutten van onderzoeksdata nogal eens te wensen over. We zijn dan ook trots op de nieuwe samenwerking met Kennisimpuls Waterkwaliteit.

Het ontsluiten van deze kennis is echter niet het enige doel van de site. Het is er vooral op gericht om de waarde van onderzoek naar waterkwaliteit te vergroten door de data praktisch toepasbaar te maken. Beoogde eindgebruikers als waterbeheerders, ingenieursbureaus, kennisinstituten, agrariërs of gemeenten worden hierdoor in staat gesteld in staat stellen hun ambities op het gebied van waterkwaliteit te realiseren.

Kennisimpuls Waterkwaliteit is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies, drinkwaterbedrijven en de waterschappen. Door middel van een workshop hebben we gezamenlijk in kaart gebracht wat de belangrijkste functionaliteiten zijn voor deze eindgebruikers. Deze inzichten zetten we nu om in een goede structuur en helder design van de website. De eerste versie verwachten we begin april live te zetten. Stay tuned!