Mensen verbinden op een online platform

De Regenboog Groep stimuleert de ontwikkeling van mensen in (sociale) armoede zodat zij weer actief kunnen gaan deelnemen aan de maatschappij. Dit doet de Regenboog Groep door middel van het organiseren van diverse projecten en activiteiten. Hiermee verbinden ze mensen met elkaar, met maatjes en coaches, met maatschappelijk werkers, met buurtbewoners en andere betrokken Amsterdammers.

placeholder

D e Nederlandse samenleving, het zorgstelsel en gemeentelijke beleid veranderen continue en daarmee De Regenboog Groep ook. Bij een organisatie die zoveel en zulke diverse projecten heeft, is het altijd de uitdaging om de communicatie helder te houden.

Wat we hebben gedaan

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Samen zoeken naar wat werkt

Voor ons is het een voortdurende zoektocht naar hoe wij de mensen die deze projecten kunnen ondersteunen, financieel en met vrijwilligerswerk kunnen bereiken. 

In onze nauwe samenwerking met de afdeling Communicatie hebben wij een aantal dingen gerealiseerd die de Regenboog groep helpen om alle partijen met elkaar in contact te brengen. Zo hebben wij voor de website een tool ontwikkeld die helpt bij het vinden van het juiste vrijwilligersproject, een webshop om op speelse wijze online te kunnen doneren, een magazine om de verhalen uit de organisatie ook naar buiten te brengen en enkele campagnes.

Verder hebben wij geholpen om de interne communicatie te centraliseren met een intranet-site en maakten we een site voor De Derde Schinkel, waar verschillende sociale firma’s gehuisvest zijn.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Extra inzet voor Amsterdam Underground

Soms komen we goede initiatieven tegen waarvoor we ons graag extra inzetten. Amsterdam Underground was zo'n project. Zij organiseren rondleidingen in het gebied rond de wallen met persoonlijke verhalen van de gidsen die jarenlang op straat hebben geleefd. Zo geven zij inzicht in het leven van mensen bij wie het net even anders is gelopen. Voor hen maakten we een one-pager website die je verteld wat te verwachten en een reserverings-formulier. En na oplevering hebben we met het hele team een fantastische rondleiding van Sonja gehad, een van de gidsen van Amsterdam Underground.