Kennis ontsluiten om lepra en andere tropische ziekten te bestrijden

Hoe stel je zorgprofessionals en onderzoekers in staat om wereldwijd samen te werken en kennis te delen in de strijd tegen lepra en andere verwaarloosde tropische ziekten?

placeholder

V oor mensen in het veld is het essentieel om samen te werken en kennis te delen. Informatie over lepra en verwaarloosde tropische ziekten is echter gefragmenteerd en verspreid. Infolep & InfoNTD brengen deze kennis online samen om zorgprofessionals en onderzoekers wereldwijd te helpen in hun strijd tegen verwaarloosde tropische ziekten (Neglected Tropical Diseases, NTD’s). Het platform was echter hard toe aan vernieuwing, niet in de laatste plaats de verouderde Drupal 7 techniek. De migratie naar Drupal 8 was daarom een goede aanleiding om naast de techniek ook het ontwerp, de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de websites te verbeteren.

Wat we hebben gedaan

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Van migratie naar optimalisatie

De publicatie-sectie vormt met 40 tot 50.000 academische artikelen het hart van de multi-site, een database die de twee portals bedient. Om zijn waarde te behouden hebben we een content- en migratieplan gemaakt voor de stap van Drupal 7 naar Drupal 8. We automatiseerden de migratie van de bulk van de artikelen, migreerden de resterende contentpagina’s handmatig en brachten redirects aan voor pagina’s die zouden ophouden te bestaan. De hele sectie is vervolgens opnieuw ontworpen om de navigatie door zoekresultaten en artikelpagina's te verbeteren.

Snel zoeken, filteren en vinden met slimme zoekfunctionaliteit

Met zo’n grote hoeveelheid content is het essentieel om een database te gebruiken die is geoptimaliseerd voor doorzoekbaarheid. Met de techniek van Elasticsearch hebben we een snelle zoekmachine op kunnen zetten die niet alleen relevante content toont maar ook suggesties doet op basis van zoekopdrachten. Verbeteringen in de datasets zoals ontdubbeling en het aanleggen van verbeterde referenties tussen verschillende typen informatie, zorgde voor een nog betere vindbaarheid.

placeholder

Eenvoudig navigeren door een logische structuur

Ook hebben we opnieuw gekeken naar de manier van navigeren door de vele (sub-)pagina’s. Met zorgvuldig interactieontwerp hebben we vervolgens een meer logische structuur en hiërarchie van de inhoud gecreëerd die gebruikers helpt om snel hun weg te vinden.

Ingetogen maar modern: een heldere bron van waardevolle informatie

Om een podium te bieden aan de hooggewaardeerde content hebben we ontwerp gemaakt dat ongecompliceerd is en vrij van overdadige visuele afleidingen. Met nieuwe lettertypen en kleuren zijn we er bovendien in geslaagd om de ‘look en feel’ bij te werken en de websites een frisse, ingetogen en moderne look te geven.

placeholder

Wereldwijd toegankelijk en razendsnel

Het minimalistisch ontwerp stond ook in dienst van de eis dat de websites vederlicht moesten worden. Uit de statistieken bleek namelijk dat gebruikers uit alle windstreken komen. Met een Google PageSpeed Insights score van 100 op desktop en meer dan 91 op mobiel, hebben we een snelle en positieve gebruikerservaring kunnen bieden, zelfs op plaatsen waar internetsnelheid en technologie te wensen over laten. Daarnaast zijn de websites in vele talen toegankelijk gemaakt. Is er geen handmatige vertaling beschikbaar dan zorgt een tool voor automatische vertaling in meer dan 100 talen.

Voor betere zorg, overal

De samenwerking met Infolep en InfoNTD is voor Unc Inc een buitengewoon waardevolle ervaring gebleken. Niet alleen omdat hun werk zo’n groot verschil maakt in het leven van mensen maar ook omdat hun missie in het verlengde ligt van de onze. We zijn er dan ook trots op hun digitale partner te zijn en hopen in de toekomst nog veel meer bij te dragen aan de strijd tegen lepra en andere verwaarloosde tropische ziekten.